Kulturní dědictví v rozvoji cestovního ruchu vybrané oblasti horního toku Vltavy - Řehořová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se týká dědictví, heritage tourism, kulturního dědictví. Návštěva historických a kulturních míst je dnes jednou z nejpopulárnějších turistických aktivit. Práce se zabývá zhodnocením současného satvu a možností rozvoje culturního dědictví v oblasti horního toku Vltavy. Pro toto zhodnocení byly zjištěny informace o předpokladech kulturního dědictví, potenciálu oblasti, motivech pro návštěvu oblasti a image historických památek. Byl použit marketingový výzkum s dotazováním tváří v tvář u 1584 respondentů. Výsledky marketingového výzkumu ukazují jaké důvody mají respondenti k dovoleným v České republice a ukazují, že existují rozdíly v image různých atraktivit. To vše vypovídá o povědomí respondentů o oblasti.
Cultural heritage and development of tourism in selected upper Vltava region
Keywords: dědictví; heritage tourism; kulturní dědictví; předpoklady; potenciál; motivy; image; marketingový výzkum; heritage; heritage tourism; cultural heritage; preconditions; potential; motives; image; marketing research