Personální řízení ve vybraném podnikatelském subjektu - Krausová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Předmětem bakalářské práce je oblast personálního řízení. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na souhrn terminologie vyskytující se v praktické části. Jedná se například o pojmy z oblasti personální strategie, personální politiky, rozdíly mezi personálním řízením a řízením lidských zdrojů či popis jednotlivých personálních činností. Praktická část obsahuje nejprve charakteristiku vybraného podniku, dále se zabývá analýzou současného stavu personálního řízení a jednotlivých personálních činností. Na závěr se práce zabývá návrhy na zlepšení a zefektivnění současného stavu personální práce v podniku.
Personnel Management in an Individual Business Entity
Keywords: Personální řízení; personální činnosti; malý podnik; vytváření pracovních míst; personální plánování; získávání pracovníků; výběr pracovníků přijímání pracovníků; vzdělávání pracovníků; odměňování pracovníků; hodnocení pracovníků; péče o pracovníky; Personnel management; personnel activities; small enterprise; creating of work positions; personnel planning; recruitment; acception of employees; evaluating of employees; rewarding of employees; training of employees; taking care of employees.