Uplatnění meziplodin jako stabilizujícího prvku v protierozní ochraně - Morťanik, Michal (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem diplomové práce je, v první části, zpracování literární rešerže na téma eroze, druhy eroze, protierozní opatření, trvale udržitelné zemědělství, ekologická stabilita krajiny a tzv. meziplodiny. V druhé části práce je zmapováno, pomocí Wischmeier - Smithovi rovnice, zasažení zájmového území katastrů Lohenice, Koberovice, Lísky, obec Koberovice vodní erozí a vliv jednotlivých osevních postupů na množství smyté půdy
Application of intercrops as a stabilizing element in erosion control
Keywords: Eroze; protierozní opatření; trvale udržitelný rozvoj; stabilita krajiny; Wischmeier; Smith; meziplodiny; osevní postup.; Erosion; anti-erosion measures; sustainable development; landscape stability; Wischmeier; Smith; catch crops; sowing process.