Finanční nástroje revitalizace brownfields vybraného regionu - Mencl, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku brownfields, konkrétně na způsob financování revitalizací brownfields. V teoretické části se obecně seznámíme s problematikou brownfields a jejich členěním. Dále si představíme úspěšné projekty revitalizací na mezinárodní a národní úrovni. Poté se budeme věnovat finančním nástrojům na evropské úrovni na revitalizaci brownfields. Podíváme se, jaké jsou aktuální možnosti čerpání finančních prostředků na revitalizaci brownfieldů v České republice. V poslední kapitole teoretické části jsou uvedeny možnosti financování problematiky brownfields v ČR v období před vstupem do EU a v programových obdobích po vstupu do EU. V praktické části provedeme analýzu brownfieldů na Jindřichohradecku. Bude provedeno sociologické šetření mezi občany a vyhodnocení jejich názorů na využití konkrétních brownfieldů v dotčených obcích. Dále byli osloveni i majitelé brownfieldů a starostové obcí, v kterých brownfield leží. Na základě tako získaných informací a na základě vlastní úvahy budou navrženy možné způsoby využití a financování revitalizací brownfields na Jindřichohradecku. Bude zhodnocena informovanost občanů o problematice brownfields.
Financial instruments for the revitalization of brownfields in selected region
Keywords: revitalizace brownfields; Jindřichohradecko; finanční nástroje; Brownfields; revitalization; Jindřichohradecko; financial instruments