Mapování sakrálních objektů v mikroregionu Vodňan - Blahout, Václav (Jihočeská univerzita, 2011)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá sakrálními objekty ve spádovém území ORP Vodňany a dělí se na více částí. Úvodní část práce se skládá z terénního výzkumu řešeného území, při kterém došlo k fotodokumentaci sledovaný sakrálních objektů, zaznamenání geografické polohy, zaznamenání typologizace jejich druhu, stupně a důvodů poškození. Své poznatky jsem zhodnotil v části zabývající se důvody rozmístění sakrálních objektů ve sledovaném území, společně s typologizací sledované sakrální krajiny. Práce obsahuje i metodiku vytvoření geodatabáze v softwaru ArcGIS 9.3 a přehledné mapy související s tématem.
Mapping of sacral objects in the micro region of Vodňany
bakalářská práce
Keywords: sakrální objekty; poškození objektů; Vodňany; terénní výzkum; religiozita; sacral objects; objects damage extent; Vodňany; field research; religiosity