Podniková kultura ve vybraném podniku - Benešová, Marie (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku a analýzu podnikové kultury ve vybraném podniku. Dimenze podnikové kultury byly zjištěny na základě dotazníku VSM 94 a doplněny pozorováním a osobními rozhovory. V teoretické části je vysvětlena definice podnikové kultury a její pojetí z pohledu Geerta Hofstedeho. Následná případová studie byla zpracována v praktické části. Tato část byla založena na základě současné podnikové kultury vybraného podniku. V již zmiňované druhé části práce jsou přiblíženy příčiny a aktuální stav současné podnikové kultury. Hlavním cílem této práce bylo doporučit potřebné kroky k nastolení a udržení požadované změny zlepšující současnou praxi.
Corporate Culture in a Chosen Company
Keywords: podniková kultura; dotazníkové šetření; znalostní společnost; návrh na změny; corporate culture; questionnaire survey; knowledge society; proposal to changes