Analýza přístupu manažera k vedení lidí ve vybraném podniku - Černá, Nikola (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce bylo analyzovat přístup manažera k vedení lidí ve vybraném podniku a stanovit případná dílčí opatření vedoucí ke zlepšení současného stavu. Práce se v teoretické části zabývá základními teoretickými pojmy týkajícími se vedení a řízení lidí, přístupů k vedení lidí, metod vedení týmu a stylů jednání podřízených. Pro splnění cíle této práce byl proveden výzkum v týmu vedeném analyzovanou manažerkou. Na základě pozorování, dotazníkového šetření a řízených rozhovorů, které směřovaly ke zjišťování přístupu manažerky k vedení podřízených, kvality pracovního prostředí v týmu a stylu jednání podřízených, byl proveden výzkum, vyhodnoceny získané výsledky, charakterizován současný stav a navržena dílčí opatření, která by práci manažerky ve smyslu vedení podřízených zkvalitnila a napomohla by manažerce k jejímu dalšímu kariérnímu postupu.
Analysis of manager´s leadership approach in selected company
Keywords: vedení lidí; řízení lidí; přístupy k vedení lidí; metody vedení týmu; styl jednání podřízených; leadership; management; leadership approach; methods of team leadership; style of employees manners.