Zjištění názoru dětí staršího školního věku na zdraví, pohyb a sport na gymnáziu v Sušici - Pádecký, Pavel (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce bylo zjistit vztah a znalosti dětí staršího školního věku na téma zdraví, pohyb, sport a zdravý životní styl. Zjišťovali jsme, jaký měla vliv rodina, škola, televize a okolí. Zabývali jsme se aktivitami, které děti provozují. Použili jsme výzkumnou metodu dotazníkovou a metodu měření. Získaná data jsme vyhodnotili a výsledky měření porovnali se standarty. Šetření se účastnilo 176 žáků osmiletého gymnázia v Sušici. Vyplynulo, že děti mají převážně kladný vztah ke sportu. Z výzkumu dále vyplynulo, že rodiče pomáhají rozvíjet správné návyky ke zdravému životnímu stylu a děti těmto pojmům rozuměly a chápaly je. Pohybová aktivita je pro ně atraktivní a důležitá.
Find of opinions of older school aged children on health, exercise and sport at the gymnasium in Susice
Keywords: Zdraví; výživa; starší školní věk; sport; zdravý životní styl; pohyb; Health; nutrition; older school age; sport; healthy lifestyle; exercise