Přínos významné akce pro rozvoj cestovního ruchu v Českých Budějovicích - Zemanová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení dopadů a přínosů vybraných akcí na podniky cestovního ruchu ve spojitosti s výročím založení města České Budějovice. Na základě zjištěných poznatků, vytvoření návrhu doporučení rozvoje kulturního cestovního ruchu v Českých Budějovicích. Pro naplnění cíle byla provedena analýza současné situace nabízených kulturně-společenských akcí ve městě České Budějovice v podobě sekundárních dat, primární data byla získána kvantitativním výzkumem. Kvantitativní výzkum proběhl formou dotazníkového šetření, jehož výsledky jsou v práci zpracovány pomocí grafického i písemného znázornění. Výsledky výzkumu a analýzy jsou vyhodnoceny v syntéze výsledků a poznatků. K naplnění cíle rovněž přispělo studium odborné literatury a dalších pramenů.
Contribution of important event for development of turism in České Budějovice
Keywords: Výročí; cestovní ruch; podniky cestovního ruchu; ekonomické přínosy; osobní dotazování; Anniversary; tourism; tourism business; economic benefit; personal interviewing; economical benefit