Porovnání malé mechanizace pro úpravu křovin. - Janura, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce je porovnání několika druhů malé mechanizace strojů na úpravu křovin. Práce obsahuje seznámení s historií této problematiky a těchto strojů, dále bezpečnostní pokyny pro manipulaci. Také bude rozepsána údržba křovinořezů a samotné porovnání třech vybraných druhů dle jejich vlastností jako jsou spotřeba paliva, výkonnost, hmotnost, a subjektivně porovnána funkce antivibračních prvků. U strojů bude uveden jejich popis. Závěr práce by měl posloužit jako pomůcka při výběru křovinořezu a usnadnit tak jeho volbu.
Comparison of small mechanization for an adjustment of the shrubbery.
Keywords: Biomasa; křoviny; konstrukce křovinořezu; malá mechanizace; Biomass; scrubs; brushcutter construction; small mechanization