Dítě s Downovým syndromem v prostředí mateřské školy - Dvořáková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se skládá z teoretické a praktické části. Cílem teoretické části je nahlédnout podrobněji do problematiky Downova syndromu, zabývat se vznikem, historií, znaky Downova syndromu a jeho vývojem. Praktická část je věnovaná integraci dítěte s Downovým syndromem v prostředí mateřské školy, jeho možnostem, vývojovému zdokonalení v oblasti motorických, smyslových dovedností, rozvoj paměti, pozornosti, řeči. V rámci výzkumu je použito jak vlastního pozorování, tak rozhovorů s lidmi podílejícími se na výchovně-vzdělávacím procesu konkrétního dítěte s Downovým syndromem.
A child with Down´s syndrome in the enviroment of nursery school
Keywords: Downův syndrom; výchova; předškolní vzdělávání; integrace; Down´s syndrome; education; pre-school education; integration