Inovativní metody výuky vybraných slovních druhů na 1. stupni ZŠ - Bublíková, Hana (Jihočeská univerzita, 2018)
Teoretická část diplomové práce shrnuje pojetí teorie slovních druhů z několika odborných příruček o české mluvnici. Zabývá se i oblastí Jazyk a jazyková komunikace v Rámcovém vzdělávacím programu pro základní vzdělávání. V této části se také blíže seznamujeme s termíny metody výuky, tradiční metody výuky a inovativní metody výuky. V praktické části se nacházejí již zpracované inovativní metody výuky vybraných slovních druhů na prvním stupni základní školy a jejich praktické ověření. Je zde také popsáno rozvržení učiva českého jazyka na prvním stupni základní školy a ztvárnění učiva slovních druhů ve vybraných učebnicích.
Innovative teaching methods of selected word classes at the elementary school
Keywords: Slovní druhy; metody výuky; tradiční metody výuky; inovativní metody výuky.; Word species; teaching methods; traditional teaching methods; innovative methods of teaching.