Tvorba a užití materiálů pro výuku matematiky základní školy v prostředí programu GeoGebra - Košařová, Monika (Jihočeská univerzita, 2018)
Přesto, že program GeoGebra je na základních školách známý, jeho online podoba na webových stránkách geogebra org je téměř nevyužívána. Tato bakalářská práce s názvem Tvorba a užití materiálů pro výuku matematiky základní školy v prostředí programu GeoGebra představuje možnosti, které jsou nabízeny v online světě. Je zaměřena především na tvoru materiálů, dynamických appletů, jednotlivých pracovních listů a jejich následné seskupení do tzv. GeoGebra knih. Dále se práce zabývá sdílením materiálů prostřednictvím tzv. Skupin a ukázkami možností, které nabízí. Součástí této práce je mnou vytvořená kniha Tvorba a užití materiálu v programu GeoGebra na ZŠ dostupná na webu geogebra.org. Vybraná témata jsou zaměřena na druhý stupeň základních škol. Výsledná práce poskytuje čtenářům návod na tvorbu materiálů a využití online služeb programu GeoGebra při výuce matematiky.
Creation and use of teaching materials for lower secondary school mathematics in GeoGebra
Keywords: GeoGebra; GeoGebra kniha; režim Skupin; pracovní list; dynamický applet; osová souměrnost; středová souměrnost; Pythagorova věta; Věta sss; Věta sus; Věta usu; Věta Ssu; GeoGebra; GeoGebra book; Groups regime; working sheet; dynamic applet; axial symmetry; central symmetry; Pythagorean theorem; SSS congruence; SAS congruence; AAS congruence; Side-side-angle congruence