Specifika řízení lidských zdrojů v maloobchodě - Maříková, Karla (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce zkoumá možná zlepšení motivace pracovníků maloobchodu. V teoretické části jsou rozebírány především techniky motivace zaměstnanců v maloobchodě. Praktická část se zabývá výzkumem, který byl proveden mezi zaměstnanci maloobchodu v České republice a v Německu. Jejich názor byl zjišťován pomocí dotazníků. Vyjadřovali se především k tomu, jak jsou momentálně motivováni k práci a zda by mohli být motivováni ještě k lepším výkonům a jak. Výzkum ukázal, že např. spravedlivé odměny zaměstnance maloobchodu velmi motivují. Další zjištěním výzkumu je, že čeští i němečtí pracovníci jsou se svou prací spokojeni. V závěru práce jsou navržena konkrétní doporučení pro zlepšení motivace zaměstnanců v jedné maloobchodní jednotce.
Specifics of Human Resources Management in Retail
Keywords: maloobchod; zaměstnanci; motivace; zlepšení; konkrétní doporučení; retail; employees; motivation; improvements; concrete recommendations