Střídavá péče v podmínkách opatrovnického řízení - Borůvková, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
Předkládaná bakalářská práce je zaměřena na institut střídavé péče v podmínkách opatrovnického řízení. V teoretické části budou identifikovány a popsány základní oblasti tématu, zejména charakteristika současné rodiny a její funkce, nastínění možných problematických oblastí a sílících vývojových trendů a změn v rodinném prostředí s vlivem dopadu na děti při rozpadu rodiny. Následně se bakalářská práce zaměří na vymezení právního rámce v souvislosti s porozvodovou úpravou péče o nezletilé děti z pohledu opatrovnického řízení, která se bude dále rozvíjet v kontextu střídavé péče. Cílem praktické části bakalářské práce bude ukázat a přiblížit různé modely a varianty střídavé péče a její průběh. Byl zvolen kvalitativní výzkumný přístup. Výběrový soubor je tvořen pěti rodinami, u kterých byla nebo stále je realizována střídavá péče. Jedná se o metodu vícečetné případové studie a sekundární analýzu dat.
Shared custody in terms of guardianship
Keywords: rodina; porozvodová péče; střídavá péče; sociálně-právní ochrana dětí; family; post ? divorce child care; shared custody; social and legal protection of children