Analýza systému personální práce ve vybraném podniku - Hokrová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce s názvem ?Analýza systému personální práce ve vybraném podniku? je zaměřena na oblast systému a řízení personální práce a personálních činností v kontextu řízení lidských zdrojů jako jednoho z předpokladů k úspěšné realizaci cílů podniku ve výrobním závodě společnosti ČZ a. s. ve Strakonicích. Cílem diplomové práce je analýza systému personální práce ve vybraném podniku, jeho posouzení a zhodnocení a návrh změn na zlepšení a zefektivnění řízení této oblasti. Výstupem této práce jsou návrhy na zlepšení současného personálního systému ve společnosti ČZ a. s. V současné době si vedení každé společnosti uvědomuje, jak důležitým kapitálem je pro ně lidský faktor. Uvědomují si, že pracovníci, kteří ví, že o ně vedení podniku projevuje zájem, pečuje o ně a stará se o jejich pracovní prostředí a že jsou za své pracovní výkony náležitě odměňováni, jsou v takovém podniku spokojení. Zaměstnanci pak mají pocit důležitosti pro podnik a to se dále projevuje v jejich pracovních výkonech a prosperitě celého podniku.
Analysis of personnel work in the company
Keywords: Klíčová slova: řízení lidských zdrojů; personální práce; Key words: human resource management; personnel work