Aplikace komplexní analýzy a numerické matematiky na problémy teorie potenciálního proudění - Čížek, Vladan (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce je zavést potřebnou teorii z komplexní analýzy pro pochopení konformních zobrazení a ukázat použití Žhukovského transformace. Metoda konečných prvků je využita pro vyřešení několika Laplaceových rovnic objevujících se v problémech teorie potenciálního proudění.
Application of complex analysis and numerical mathematics in potential flow theory problems
Keywords: komplexní číslo; komplexní funkce; konformní zobrazení; harmonická funkce; Laplaceova rovnice; metoda konečných prvků; Žhukovského transformace; Žhukovského profil; complex number; complex functions; conformal mapping; harmonic function; Laplace equation; finite element method; Joukowsky transform; Joukowsky airfoil