Použití jednočipových mikroprocesorů AVR ATMEL pro měření vzdálenosti - Jůza, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá konstrukcí měřidla, které by mělo sloužit k nahrazení nonia na manuálně ovládaných obráběcích strojích a využitím obvodu AVR ATMEL pro tyto aplikace. Snímač použitý pro odměřování vzdálenosti je magnetický lineární kodér AS5311. V práci je uveden rozbor návrhu prototypu s mikrokontrolérem ATmega32 a snímačem AS5311. Výstup měřidla je zobrazován na LCD Zobrazovači.
Use of Single-Chip Microprocessors AVR ATMEL for Measurement of Distance
Keywords: Měření vzdálenosti; mikrokontrolér AVR Atmel; senzor AS5311; Distance measuring; microcontroller Atmel AVR; sensor AS5311