Vytvoření učebního textu pro předmět Anatomie a fyziologie zvířat a jeho vyzkoušení a posouzení při výuce na střední odborné škole v oboru veterinářství - Václavíčková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se skládá z části teoretické a části praktické. Teoretická část se zabývá poznatky o tvorbě výukových materiálů a požadavky znalostí z anatomie zvířat pro střední školy v oboru veterinářství. Z tohoto vychází praktická část práce, a to návrh učebního textu na téma Střevo - jeho stavba a funkce. Text byl následně použit při výuce odborného předmětu Anatomie a fyziologie zvířat v 1. ročníku Střední odborné školy veterinární a mechanizační v Českých Budějovicích. Učební text a jeho využití bylo zhodnoceno studenty prostřednictvím dotazníku.
Creation of a part of a textbook for the subject Anatomy and physiology of animals and its testing and assessment at a secondary vocational school in the field of veterinary medicine.
Keywords: Tvorba učebního textu; učební text; anatomie zvířat; anatomie gastrointestinálního traktu zvířat; dotazníkové řešení; Creation of teaching materials; teaching material; anatomy of animals; anatomy of gastrointestinal tract of animals; questionnaires