Vývoj územně plánovacích podkladů a dokumentace ve vybrané lokalitě. - Čabelová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá vývojem územně plánovacích podkladů a územně plánovací dokumentace města Kaplice. Podrobně jsem zpracovala zejména katastrální území Kaplice, ostatní katastrální území jsou pouze obecně charakterizovány. Z územně plánovacích podkladů jsem shrnula závěry 4. aktualizace územně analytických podkladů rozboru udržitelného rozvoje území obce s rozšířenou působností Kaplice (RURU ORP Kaplice) a jednotlivé územní studie, které jsou zaevidovány v evidenci územně plánovací činnosti. Z hlediska územně plánovací dokumentace jsem se dopodrobna zabývala změnou č. 1 územního plánu Kaplice, jejíž pořízení bylo vyvoláno zejména novou trasou II. etapy obchvatu města Kaplice, která byla vybrána společně s investorem Jihočeským krajem. Dále předmětná změna vymezila zastavitelnou plochu na Hradišťské hoře pro výstavbu rozhledny. Po podrobném rozboru územního plánu Kaplice a změny č. 1 územního plánu Kaplice jsem dospěla k závěru možných návrhů pro změnu č. 2 územního plánu Kaplice, které jsem zpracovala do podoby podnětu pro změnu včetně grafické části.
Developement of area planning documents and area planning documentation in a selected location.
Keywords: územní plánování; územně plánovací dokumentace; územní plán; Kaplice; area planning; area planning documentation; area plan; Kaplice