Připravenost samospráv na čerpání fondových prostředků v novém programovacím období - Vondrová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem diplomové práce bylo zanalyzování připravenosti samospráv v okrese Pelhřimov na čerpání fondových prostředků v programovacím období 2014 - 2020. Praktická část obsahuje informace o rozvojových a dotačních možnostech pro obce. Výsledky práce byly získány na základě dotazníkového šetření a provedení SWOT analýzy. V práci jsou použity grafy a tabulky k lepší orientaci. Dále byla provedena SWOT analýza na základě výsledků dotazníkového šetření a vlastního uvážení. SWOT analýza obsahuje celkem 20 faktorů. Na základě srovnání důležitosti jednoho faktoru nad druhým ve Fullerově pyramidě vyšla strategie WO. Tato strategie funguje na základě využití příležitostí k odstranění slabin. Dále byl proveden návrh strategie na základě fungování WO strategie. Hlavní částí práce je provedení dotazníkového šetření.
The readiness of municipal governments on drawing fund resources in the new programming period
Keywords: dotace; operační programy; dotazníkové šetření; okres Pelhřimov; obec; SWOT analýza; funding; operational programs; questionnare survey; region Pelhřimov; the municipality; SWOT analysis