Diskriminace na trhu práce - Okrzesová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Předmětem diplomové práce ?Diskriminace na trhu práce? je analyzovat současný stav diskriminace na trhu práce v České republice. V první části jsou uvedeny pojmy k tomuto tématu a legislativa, která upravuje tuto oblast. Poté je zhodnocena situace nezaměstnaných na trhu práce v České republice a srovnání s Evropskou unií. V závěru jsou uvedené návrhy na možné zlepšení, které můžou vést ke snížení diskriminace.
Discrimination in the labour market
Keywords: Trh práce; nezaměstnanost; diskriminace; politika zaměstnanosti; právní úprava diskriminace; Labor market; unemployment; discrimination; employment; discrimination legislation