Pěstování vybraných energetických plodin výnosové parametry - Němec, Václav (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce v první části pojednává o obnovitelných zdrojích, možnostech využití biomasy a fytomasy rostlin. Další část je zaměřena na pěstování vybraných energetických plodin, jimiž jsou víceleté trávy Elymus elongatus (poddruh ponticus, odrůda Szarvasi-1), chrastice rákosovitá, ozdobnice čínská a jednoleté druhy kukuřice a čirok. Praktická část popisuje maloparcelkové pokusy s Szarvasi-1, chrasticí rákosovitou a ozdobnicí čínskou. Dále je uveden způsob založení polních pokusů s plodinou Szarvasi-1 jejich ošetření a sklizeň. Zaznamenány jsou výsledky z vlastních pokusů a jsou porovnány s literaturou. Poslední část se zabývá ekonomikou pěstování vybraných plodin.
Growing of energy crops - yield parameters
Keywords: Biomasa; Szarvasi-1; kukuřice; čirok; ozdobnice; chrastice; pěstování; výnos.; Biomass; Szarvasi-1; maize; sorghum; miscanthus; reed canary grass; cultivation; yield.