Mimosoudní řešení spotřebitelských sporů - Štěpková, Monika (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce je analýza systému mimosoudní řešení přeshraničních spotřebitelských sporů v rámci EU, Norska a Islandu a zpracování doporučení na případné zlepšení tohoto systému. Pro vytvoření této práce bylo provedeno studium teoretických východisek, týkajících se mimosoudní řešení spotřebitelských sporů a ochrany spotřebitele. Byl realizován řízený hloubkový rozhovor, analýza sekundárních dat a případová studie. V závěru došlo k vyhodnocení všech získaných dat a definován návrh na zlepšení mimosoudního řešení přeshraničních spotřebitelských sporů.
Alternative Dispute Resolution
Keywords: spotřebitel; ochrana spotřebitele; Mimosoudní řešení spotřebitelských sporů; Mimosoudní řešení přeshraničních spotřebitelských sporů; síť Evropských spotřebitelských center; consumer; consumer protection; Alternative Dispute Resolution; Alternative resolution of cross-border consumer disputes; European Consumer Center Network