Hranice arteterapie a artefiletiky - Řeháková, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se věnuje komparaci dvou významných metod zabývajících se expresivním výtvarným projevem člověka ? arteterapie a artefiletiky. V první rovině se zabývá teoretickým vymezením obou přístupů, nastiňuje jejich historický vývoj. Dále popisuje jejich charakteristické prvky a procesuální modely, které prezentuje v přehledných obrazových schématech. V další rovině sleduje specifika těchto oborů a pokouší se je rozlišit z hledisek jejich využití na poli výchovně-vzdělávacím a terapeutickém. Cílem studie je navržení klasifikační oblasti pro určení hranic arteterapie a artefiletiky za pomoci vymezení shodných a rozdílných oblastí těchto oborů.
The Line of Art Therapy and Art Philetics.
Keywords: Arteterapie; artefiletika; edukace; expresivní terapie; terapie.; Art Therapy; Art Philetics; Education; Expressive therapy; Therapy.