Analýza motivace a systému odměňování ve vybraném podniku - Bártová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem diplomové práce bylo analyzovat motivační faktory a systém odměňování pracovníků a jejich praktické uplatenění v České poště, s. p. Při vypracování této části bylo vycházeno z údajů zjištěných z vnitřních vnitropodnikových směrnic a kolektivní smlouvy. Součástí analyzy byl i průzkumový dotazník, který se týkal oblasti motivace a odměňování. Na základě provedených analýz byly vypracovány návrhy na zlepšení současného systému odměňování. Motivační program České pošty, s. p. je dostatečně vypracovaný a je na velmi vysoké úrovni. Tento podnik klade největší důraz na oblast hmotné odměny a sociální péče, jako největšího stimulu.
Analysis of motivation and remuneration system in chosen company
Keywords: motivace; stimulace; péče o zaměstnance; odměňování; dotazník; motivation; stimulation; care of employees; recommendations; questionnaire