Pozice médií ve volném čase seniorů - Pinkavová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou trávení volného času seniory vzhledem k médiím, zvláště k televizi. V teoretické části práce je vysvětleno, co je to kvalitativní výzkum, co obnáší tento výzkum, co to jsou média, jejich druhy, role, význam médií. Práce čerpá jak z teoretických poznatků, tak z vlastního kvalitativního výzkumu v praktické části. Výzkum je založen na provádění kvalitativních rozhovorů se seniory. Práce by měla zjistit, jaký druh médií u seniorů vítězí a proč a jakou roli hrají média v každodenním životě seniorů. Dále chce ukázat na to, že stále více seniorů má zájem naučit se pracovat s internetem a využívá jej. Práce má také za cíl ukázat, jak a proč dnešní senioři tráví svůj volný čas, jakým způsobem se do něho zapojují média.
The role of media in the leisure time of older citizents.
Keywords: senioři; média; masmédia; kvalitativní výzkum; senior citizents; media; qualitative research