Analýza připravenosti zdravotnické záchranné služby k řešení mimořádných událostí chemického, biologického, radiačního či nukleárního původu - Urbanová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce bylo zjistit a zhodnotit připravenost zdravotnické záchranné služby na řešení potenciální mimořádné události chemického, biologického, radiačního či nukleárního charakteru. Náplní diplomové práce je zmapovat odbornou, materiální, technickou a legislativní připravenost. Tato data nabízejí přehled zkušeností záchranářů z praktické stránky, získané při zásahu nebo školení a jsou doplněna o specifické údaje od Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje. Shromážděné informace pro vypracování diplomové práce byly získány na základě metody kvantitativního a kvalitativního výzkumu. U kvantitativního výzkumu byla data získána za pomoci anonymního dotazníku, kde výzkumný soubor tvoří lékaři a zdravotničtí záchranáři. U kvalitativního výzkumu, byla použita forma řízeného rozhovoru s náměstkem krizového řízení zdravotnické záchranné služby.
The analyse of the readiness medical salvage and rescue service to solution in a extraordinary event of a chemical, biological, radiation or nuclear orgin
Keywords: Zdravotnická záchranná služba; Mimořádná událost; Ochranné pomůcky; Emergency medical services; Extraordinary event; Protective equipment