Nízko-potenciální odpadní teplo produkované JE Temelín a jeho možné využití - Vejvoda, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce je zaměřena na přehled možností jak využít odpadní nízkopotenciální teplo produkované Jadernou elektrárnou Temelín provozovanou skupinou ČEZ. Ukazuje současné technologické možnosti pro využití nízkopotenciálních zdrojů tepla v primární formě, nebo jako odpadní produkt při zpracovatelských procesech. Druhá část je zaměřena na využití odpadního tepla temelínské elektrárny pro volnočasové aktivity ve formě vodního relaxačního centra, respektive jako varianta centrálního zásobování teplem v sousedících obcích.
Low-potential Heat Produced by Temelin NPP and Possibilities of its Utilization
Keywords: nízkopotenciální teplo; tepelné čerpadlo; velkokapacitní skleník; relaxační bazén; low-potential heat; heat pump; large capacity greenhouse; relaxation swimming pool