Drobná architektura v táborské krajině a její nové poslání - Jírů, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
V diplomové práci jsme uchopili méně výrazné prvky krajiny, jež se nachází ve vybraných oblastech Táborské krajiny. Naší snahou bylo najít další možnosti využití destinace, i přesto že se zvolená oblast na počátku našeho snažení jevila jako turisticky nezajímavá. Nejdůležitějším úkolem práce bylo analyzovat historické, kulturní a přírodní zajímavosti. Po podrobnějších průzkumech jsme zjistili, že je v oblasti mnoho skrytých zajímavostí, které by si zasloužili obnovu a více pozornosti. Na základě zjištěných poznatků byly vytvořeny návrhy a doporučení, jež by vedly k rozvoji zvolené oblasti.
Small architecture in Tábor region and its new mission
Keywords: architektura; historie; příroda; atrakce; možnosti; lokalita/destinace; méně výrazné prvky; rozvoj; analýza; výzkum; místní obyvatelé; turisté; nevšední; dotace; odhalit; inspirace; náboženství.; architecture; history; nature; attraction; possibilities; locality; less conspicuous attractions; development; analyze; research; inhabitants; turists; uncommon; grant; disclose; inspiration; religion.