Reflexe námořních bojů roku 1941 ve vybraných periodikách - Reichel, Martin (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se zabývá reflexí války na moři v roce 1941 ve dvou regionálních a ve dvou celorepublikových periodikách. Je rozdělena do tří kapitol podle geografického klíče; Atlantik, Středomoří a Tichý oceán. V první kapitole je pozornost zaměřena na německé ponorky a hladinové lodě v boji proti britským konvojům. V druhé je střediskem pozornosti námořní akce Italů a Britů ve Středozemním moři. K Itálii se v tomto roce přidalo i Německo, které poslalo do Středomoří část svého letectva. Poslední kapitolou je oblast Pacifiku, kde japonským útokem na Pearl Harbor se válka evropská mění ve válku světovou. Práce se snaží zodpovědět některé otázky; například míra servilnosti vůči Německu a jeho spojencům.
The Reflection of the Naval Combat of 1941 in Selected Press