Studium dimerizace resveratrolu a izolace trans-\recke{varepsilon}-viniferinu - Toupal, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2016)
Teoretická část práce je zaměřena na možnosti přípravy dimerů trans-resveratrolu, jejich výskyt v rostlinách a možnosti izolace s důrazem na trans-epsilon-viniferin. Experimentální část se zabývá dimerizací trans-resveratrolu zvolenými činidly, jmenovitě 2-hydroxy-1,4-naftochinonem, tetrachloro-1,4-benzochinonem, lakázou a chloridem železitým, za různých reakčních podmínek. S cílem přípravy dimerů trans-resveratrolu je dále testována Fentonova reakce a její modifikace. Poslední část této práce je věnována izolaci trans-epsilon-viniferinu z réví pomocí chromatografických metod.
Study of resveratrol dimerization and trans-\recke{varepsilon}-viniferin isolation
Keywords: trans-resveratrol; trans--viniferin; trans-resveratrol; trans--viniferin