Život dítěte s kombinovaným postižením - Nová, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem bakalářské práce je Život dítěte s kombinovaným postižením. Teoretická část představuje problematiku postvakcinačního syndromu. Výzkum je zaměřen na život rodiny s dítětem s tímto typem postižení. Dále jsou v práci představená vybraná zařízení, která mohou být rodině podporou při výchově dítěte s postižením, a terapie, které respondent absolvoval. Metodou sběru dat bylo zúčastněné pozorování, které je doplněno rozhovory s rodiči chlapce. Autorkou je představena péče o dítě s kombinovaným postižením, dále vliv postižení dítěte na jeho vývoj, výchovu, vztahy a chod domácnosti.
Life of a child with multiple disabilities
Keywords: kombinované postižení; postvakcinační encefalopatie; rodinné vztahy; vývoj dítěte; multiple disabilities; post-vaccination encephalopathy; family relationships; child progression