Porovnání měření teploty dotykovou a bezdotykovou metodou - Fuka, Miloš (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce je popis metod měření teploty dotykovým a bezdotykovým způsobem. Teplota patří mezi nejdůležitější fyzikální veličiny. Při měření povrchové teploty je potřeba zvolit vhodný teploměr s ohledem na měřenou teplotu, daný materiál a okolní prostředí. Součástí práce je provedení měření povrchové teploty dotykovou a bezdotykovou metodou a obě metody porovnat. K měření jsem použil dotykovou termočlánkovou sondu K, infračervenou kameru TIM 160, ruční infračervený teploměr thermoMETER LS a stacionární infračervený teploměr thermoMETER CTlaser M3.
Comparison measurement of the temperature with contact and no contact method