Historie české hispanistiky: vývoj po roce 1989 - Baštová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce mapuje vývoj hispanistiky v České republice po roce 1989. V první části definuje, co hispanistika je, jak se španělština studuje ve světě a jaký je stav hispanistiky v současné době v České republice. Druhá část se zaměřuje výhradně na univerzitní prostředí v České republice historii, změny a vývoj ve studiu hispanistiky po roce 1989. Stěžejní součástí je seznam významných českých hispanistů.
History of Czech Hispanistics after 1989
Keywords: hispanistika; španělština; univerzita; studijní obor; možnosti studia; Hispanistics; Spanish; university; field of study; study possibilities