Molekulární analýza transgenních rostlin rododendronů, získaných po transformaci vektorem 35SGUSint. - Skotnicová, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce byla molekulární analýza rostlin rododendronů, získaných po transformaci geny nptII a gusA pomocí bakterie Agrobacterium tumefaciens. Geny byly detekovány pomocí polymerázové řetězové reakce (PCR) a Southernovy hybridizace. Přítomnost genu gusA byla zjišťována také fluorimetrickou a histochemickou metodou stanovení GUS aktivity.
Molecular analysis of transgenic rhododendron plants obtained by transformation with 35SGUSint. construct
Keywords: rododendron; Agrobacterium; ?-glukuronidáza; transformace; PCR; Southernova hybridizace; selekce na kanamycinu; Rhododendron; Agrobacterium; ?-glucuronidase; transformation; PCR; Southern analysis; kanamycin selection