Výchova ke zdravému životnímu stylu v předškolním věku - Kubelková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce je podat současný obraz výchovy předškolního dítěte ke zdravému životnímu stylu v mateřské škole a rodině. V teoretické části je charakterizován zdravý životní styl a související pojmy, charakterizován současný životní styl rodin a jeho dopady na předškolní dítě. Dále jsou vymezeny součásti zdravého životního stylu, jejich optimální podoba a rizika, ohrožující její naplňování. V praktické části výzkumným šetřením zjišťuji, jakým způsobem jsou předškolní děti vedeny v současné době ke zdravému životnímu stylu. Na základě výsledků jsou zformulována doporučení.
Healthy Life Style Education in Preschool Age
Keywords: výživa; předškolní dítě; životní styl; zdraví; pohyb; rodina; nutrition-food; pre-school child; lifestyle; health; move; family