Porovnání technik zaměřených na ošetření měkkých tkání ve fyzioterapii koní - Machová, Radka (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá porovnáváním technik zaměřených na ošetření měkkých tkání. Byla analyzována Dornova metoda, T-Touch a metoda ošetření fasciálních řetězců. Sledování probíhalo na 9 koních a byly sledovány subluxace, blokády a tenze a vliv použitých metod na jejich odstranění.
Comparison of techniques focused on soft tissue treatment in horse physiotherapy
Keywords: Měkké tkáně; Dornova metoda; T-Touch; fasciální řetězce; subluxace; blokáda; tenze; Soft tissue; Dorn method; T-Touch; fascial chain; subluxation; blockade; tension