Výskyt konzumace alkoholu u středoškolské mládeže a jeho souvislosti - Řebounová, Martina (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce Výskyt konzumace alkoholu u středoškolské mládeže a jeho souvislosti je zaměřena na problematiku zneužívání alkoholu u studentů středních škol. Práce je rozdělena na dvě části na teoretickou a praktickou. Teoretická část se zaměřuje na vymezení základních pojmů, je věnována charakteristice alkoholu jako společensky tolerované drogy, alkoholové závislosti, následkům nadměrné konzumace alkoholu a specifikuje také působení alkoholu u mládeže. Praktická část je zaměřena na zmapování postojů a zkušeností středoškoláků s alkoholem pomocí dotazníkového šetření. Cílem práce je zjistit přístup mládeže ke konzumaci alkoholu v souvislosti s prostředím, které je ovlivňuje.
The prevalence of alcohol consumption in secondary school children and his contexts
Keywords: alkohol; závislost; alkoholismus; mládež; alcohol; addiction; alcoholism; the young