Ouessantská ovce a její chov v České republice a ve vybraných státech Evropské unie - Veber, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Autor předkládané bakalářské práce se zabývá plemenem ouessantská ovce a stavem jejího chovu v České republice a ve vybraných státech Evropské unie. Práce je zpracována formou literární rešerše a zaměřuje se na popis a analýzu současného stavu chovu plemene ouessantská ovce ve zmiňovaných zemích. Mimo Českou republiku autor mapuje situaci v chovech ve Francii, Belgii, Německu, Nizozemí a Velké Británii, s tím, že se pokouší zdůraznit prvky a jevy v daných chovech specifické. Závěrem se pokouší o nastolení otázek, na něž by bylo třeba hledat odpovědi dalším soustavným výzkumem.
Ouessant Sheep and Its Breeding in the Czech Republic and in some selected Countries of the European Union
Keywords: Belgie; Česká republika; Francie; Německo; Nizozemí; ouessantská ovce; plemeno; Velká Británie; zájmový chov; Belgium; Czech Republic; France; Germany; The Netherlands; Ouessant Sheep; Breed; Pet-Breeding; Great Britain; Breeding