Vliv dysfázie na vývoj a porozumění čtení - Duničková, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na oblast problematiky vývojové dysfázie neboli specificky narušeného vývoje řeči, který se projevuje ztíženou schopností či neschopností naučit se verbálně komunikovat. V teoretické části jsou rozebrány nejčastější příčiny a následky poruchy včetně postupů, jak tyto žáky vyučovat. V praktické části je analyzován výzkumný materiál kazuistiky. Cílem práce je zjištění působení dysfázie na vývoj a porozumění čtení.
Dysphasia and its influence on the development and understanding of reading
Keywords: vývojová dysfázie; porucha řeči; komunikace; čtení; reedukace; developmental dysphasia; speech disorder; communication; reading; re-education