Miroslav Raichl - tvorba pro dětské sbory - Klomfarová, Anna (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce ''Miroslav Raichl - jeho tvorba pro dětské sbory'' obsahuje pět částí. První je věnována životu, tvorbě a ocenění skladatele. Druhá a třetí část zahrnují soupis a utřídění jeho skladeb, druhá je zaměřena na vokální díla a třetí na díla instrumentální. Čtvrtá část obsahuje analýzu písňového cyklu ''Veselá teorie'' a poslední část popisuje výsledek malého průzkumu povědomí o Miroslavu Raichlovi a jeho skladbách mezi vedoucími dětských sborů základních škol a základních uměleckých škol na Náchodsku, v jeho rodném regionu. Cílem diplomové práce je upozornit na významného českého skladatele Miroslava Raichla, na jeho přínos pro dětské sbory.
The work for children´s choirs-Miroslav Raichl
Keywords: Miroslav Raichl; dětské sbory; Miroslav Raichl; children´s choirs