Využívání možnosti očkování proti rakovině děložního čípku u žen v kraji Vysočina podle vzdělání - Šidláková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce zachycuje, jakou povědomost o rakovině děložního čípku mají dnešní dívky a mladé ženy. Jak k možnosti očkování proti rakovině děložního čípku přistupují, zda znají výši ceny, počet dávek, rizikové faktory aj. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část popisuje současný stav - anatomii ženských pohlavních orgánů, historii, výskyt, příčinu, přenos, příznaky, diagnostiku, možnosti léčby a hlavně prevenci. Praktická část obsahuje cíle a hypotézy, metodiku, výsledky výzkumu, které jsou převedeny do grafů. Součástí praktické části je i diskuse, kde se zamýšlím nad výsledky získanými vlastním výzkumem.
HOW EDUCATION AFFECTS WOMEN IN THE VYSOČINA REGION TO USE A POSSIBILITY OF CERVICAL CANCER VACCINATION
Keywords: děložní čípek; lidský papilomavirus; očkování; prevence; screening; cervix; cancer; human papillomavirus; vaccination; prevention; screening