Rozdíl náročnosti zdrojů (energie, voda) u konvenčního a robotického dojení - Turek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zaměřuje na rozdílné náročnosti spotřeby elektrické energie a vody u konvenčních a robotických dojíren. Získávání dat od spotřebitelů bylo realizováno pomocí dotazníkové metody. Vytvořený dotazník se poslal zemědělským podnikům s produkcí mléka u skotu. Ze získaných dat od spotřebitelů byly vytvořeny grafy a tabulky, ze kterých lze zjistit jednotlivé spotřeby elektrické energie a vody.
Difference in resource intensity (energy, water) between conventional and robotic milking
Keywords: dojírna; konvenční dojírna; robotická dojírna; spotřeba vody; spotřeba elektrické energie; milking parlor; conventional milking parlor; robotic milking parlor; water consumption; electricity consumption