Analýza konkurenceschopnosti malých a středních firem v tržním prostoru ČR - Vodička, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu konkurenceschopnosti malých a středních podniků v tržním prostoru České republiky. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení základních pojmů, konkurence, malé a střední podniky, inovace. V praktické části jsou představeni tři typový reprezentanti malých a středních podniků a analyzována jejich konkurenceschopnost, inovační aktivity a udržitelný rozvoj. V závěru je vyhodnocení provedených analýz typových podniků a navrhnutí opatření, které by měly vést ke zlepšení konkurenceschopnosti těchto podniků.
Analysis of competitiveness of small and medium enterprises in market area of the Czech republic
Keywords: Konkurenceschopnost; Tržní prostor; Malý a střední podnik; Inovace; Podpora podnikání malých a středních podniků; Udržitelný rozvoj; Competitiveness; Market area; Small and medium enterprises; Inovations; Business support of small and medium enterprises; Sustainable development