Softwarové modelování davového chování - Moc, Jiří (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce staví na základech položených v knize Psychologie davu a zabývá se aplikací davového chování v softwarovém prostředí. Teorie je ověřena na těchto experimentech: volný tok davu v prostoru letištního terminálu, koordinovaný tok a evakuační scénář. Experimenty jsou provedeny pomocí multiagentního systému navrženého nad programovacím jazykem Java. Cílem práce je pomocí modelu popsat davové chování, navrhnout jeho implementaci a tu podrobit experimentu. Výsledky jsou poté porovnány s výzkumem na toto téma.
Software modeling of crowd behavior
Keywords: teorie davu; davové chování; multiagentní systém; Java; crowd theory; crowd behavior; multiagent system; Java