Sukcese vegetace na rybničních deponiích ve vztahu ke zdrojům diaspor v okolí - Študent, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce bylo popsat kolonizaci rostlin na deponie ve vztahu k charakteristikám deponií a vzdálenosti zdrojů diaspor v okolí. Práce popisuje, jakou měrou kolonizují rozdílné ekologické skupiny deponie v různých fázích sukcese.
Vegetation succession on artificial islands in a relation to a distance of propagule sources in the vicinity