Podniková kultura jako faktor úspěšnosti podniku - Marková, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2009)
Podnikovou kulturu reprezentují řadoví zaměstnanci, jejich vztahy mezi nimi, vztahy zaměstnanců s nadřízenými a také to, do jaké míry se jednotliví zaměstnanci ztotožňují s cíly firmy. Tato práce si klade za cíl analyzovat podnikovou kulturu ve vybraném podniku a navrhnout možná řešení pro zlepšení současného stavu. Dílčím cílem je srovnat podnikovou kulturu s konkurenčním podnikem a definovat klíčové oblasti pro efektivnější implementaci podnikové kultury v podniku. Analyzován je elektrostavební podnik. Hlavním podkladem pro stanovení objektivních závěrů analýzy bylo uskutečnění dotazníkového šetření a jeho následné vyhodnocení.
Business culture as a factor of business success
Keywords: podniková kultura; analýza; dotazník; komunikace; informovanost; organizování; zpětná vazba; business-culture; analysis; survey; communication; foreknowledge; organizing; feedback