Metodika výuky prvouky a vlastivědy regionu na příkladu Znojemska - Ilková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce s názvem ''Metodika výuky prvouky a vlastivědy regionu na příkladu Znojemska'' řeší problematiku výuky prvouky a vlastivědy na 1. stupni základní školy. Skládá se ze dvou částí, z nichž první - teoretická se zabývá charakteristikou regionu. Druhá - didaktická, jako stěžejní část diplomové práce, vychází z poznatků odborné části a je zpracována do podoby učebního textu pro žáky 4. a 5. tříd základní školy a Metodické příručky pro učitele. Tato část je rovněž doplněna pracovními listy, vztahujícími se k regionu Znojemska a množstvím her a výtvarných námětů, které slouží k procvičení učiva zaměřeného na region Znojmo.
The Metodology of Teaching General Science and Homeland study of the Region on the Example of the Znojmo region
Keywords: místní region; výuka prvouky a vlastivědy; tvoření didaktických materiálů; region Znojmo; local region; General Science and Homeland study education; creation of didactic materials; the region Znojmo