Pitný režim u dospělé populace v Jihočeském kraji - Srbová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá pitným režimem u dospělé populace v Jihočeském kraji. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části se zabývá dospělostí (vývojové etapy, tělesné a psychické změny). Dále se zabývá vodou a jejím významem v těle, potřebou tekutin, pitným režimem a popisem jednotlivých nápojů. V praktické části se věnuji výzkumu, kde zjišťuji, jak dospělá populace středního věku dbá o svůj pitný režim, co konzumují nejčastěji, jak často a v jakém množství konzumují alkohol, kávu, kolové a energetické nápoje.
Fluid intake by adult´s population in the region of the South Bohemia
Keywords: dospělost; potřeba tekutin; voda; nápoje; adulthood; need for liquids; water; drinks